Cursus valbreken 2017

Judovereniging Yama Arashi uit Wanroij start op 1 september 2017 met de cursus Ukemi Waza (Val breken). Na het succes van voorgaande jaren bieden we de cursus opnieuw aan voor geïnteresseerden.
De cursus leert kinderen volgens een betrouwbare methode veilig te vallen zodat ze minder angstig worden om te vallen, meer zelfvertrouwen krijgen, hun gevoel voor zelfredzaamheid vergroten en uiteindelijk met meer plezier aan spel- en bewegingsactiviteiten deelnemen.
Voor kinderen is dit een eerste kennismaking met judo, hierna kunnen de kinderen gerichter een keuze maken of judo aansluit bij hun interesse. Jezelf beheersen en toch stoeien, samenwerken en toch heel individualistisch bezig zijn. Allemaal aspecten van de judosport. Judo is goed voor de motoriek, sociale vaardigheden en het in positieve zin omgaan met agressie.
(Beginnende) keepers van sporten zoals onder andere voetbal en handbal kunnen met deze korte cursus ook leren een betere valtechniek te ontwikkelen, het blijft echter wel een judo cursus.
De cursus duurt 12 weken en wordt afgesloten met een examen en diploma. Hierna is er de mogelijkheid om alsnog aan te sluiten bij de judo club. Indien uw kind lid wordt, zal het cursusgeld worden verrekend met de contributie van de judo club. De kosten van deze cursus bedragen € 35,00. Er zijn (beperkt) judopakken beschikbaar die de kinderen gedurende de cursus in bruikleen krijgen.

Geef je voor 15 augustus via deze website op. De lessen starten op vrijdag 1 september van 18:15 tot 19:00 uur in Sporthal “de Hoepel” in Wanroij.

Share