Regionaal judotoernooi

Zondag 6 november betraden zo’n 150 jonge judoka’s de judo mat in een druk bezochte sporthal De Hoepel in Wanroij. De organisatie voor dit toernooi lag, net als de twee vorige jaren, in de handen van de Wanroijse judo vereniging Yama Arashi. De ca. 30 vrijwilligers brachten de sporthal op zaterdag en zondagochtend in gereedheid zodat zondag het toernooi stipt om half 10 kon beginnen.  De judoka’s worden op gewicht, lengt en bandkleur in poules geplaats zodat de tegenstand zoveel als mogelijk gelijkwaardig is. Vervolgens mochten de judoka’s op 1 van de in totaal 4 wedstrijdmatten aantreden. Er werd met veel plezier en sportiviteit gestreden voor de punten. Om ca. 12:00 werd de laatste wedstrijd afgerond en waren de punten verdeeld.

Dit instaptoernooi is het eerste van in totaal 6 toernooien bedoelt voor judoka’s die nog niet of weinig aan wedstrijden hebben deelgenomen en toch willen leren omgaan met een wedstrijdomgeving. Het leren omgaan met een scheidsrechter en de regels op de mat staan voorop. Winnen is natuurlijk ook leuk. Later volgen in Venray, Sevenum, Meerlo, Lottum en Grubbenvorst de andere 5 instaptoernooien.

dsc_5654

Share