Cursus valbreken bij Yama Arashi

Judovereniging Yama Arashi uit Wanroij start op 16 september 2016 met de cursus Valbreken (Ukemi Waza). Na het succes van voorgaande jaren  bieden we de cursus opnieuw aan voor geïnteresseerden.

De cursus leert kinderen volgens een betrouwbare methode veilig te vallen zodat ze minder angstig worden om te vallen, meer zelfvertrouwen krijgen, hun gevoel voor zelfredzaamheid vergroten en uiteindelijk met meer plezier aan spel- en bewegingsactiviteiten deelnemen.

Voor kinderen is dit een eerste kennismaking met judo, hierna kunnen de kinderen gerichter een  keuze maken of judo aansluit bij hun interesse. Jezelf beheersen en toch stoeien, samenwerken en toch heel individualistisch bezig zijn. Allemaal aspecten van de judosport. Judo is goed voor de motoriek, sociale vaardigheden en het in positieve zin omgaan met agressie.

(Beginnende) keepers van sporten zoals onder andere voetbal en handbal kunnen met deze korte cursus ook leren een betere valtechniek te ontwikkelen, het blijft echter wel een judo cursus.

De cursus duurt 12 weken en wordt afgesloten met een examen en diploma. Hierna is er de mogelijkheid om alsnog aan te sluiten bij de judoclub. Indien uw kind lid wordt, zal het cursusgeld worden verrekend met de contributie van de judoclub. De kosten van deze cursus bedragen € 35,00. Er zijn (beperkt) judopakken beschikbaar die de kinderen gedurende de cursus in bruikleen krijgen.

Opgave voor deze korte cursus is mogelijk via deze website.

Geef je voor 30 augustus a.s. op. De lessen starten op vrijdag 16 september  van 18:15 tot 19:00 uur in Sporthal “de Hoepel” in Wanroij.

 

Share