Regionaal Judo toernooi in Sporthal Wanroij

Afgelopen zondag betraden zo’n 150 jonge judoka’s de judomat in een druk bezochte sporthal “De Hoepel” in Wanroij. De organisatie voor dit toernooi lag, net als vorig jaar, in de handen van de Wanroijse judovereniging Yama Arashi. De ca. 30 vrijwilligers brachten de sporthal op zaterdag en zondagochtend in gereedheid zodat zondag het toernooi stipt om half 10 kon beginnen. De judoka’s werden voor de wedstrijden gewogen en mochten vervolgens op 1 van de in totaal 4 wedstrijdmatten aantreden. Er werd met veel plezier en sportiviteit gestreden voor de punten. Om ca. 12:00 uur werd de laatste wedstrijd afgerond en waren de punten verdeeld.

Trots werden de nieuwe scoreborden in gebruik genomen. Deze zijn gemaakt door Meubelmakerij Sam uit Wanroij. De nieuwe scoreborden zijn gefinancierd uit de opbrengsten van diverse sponsor acties van het afgelopen jaar (Vogeltaartjes, Blaupadden en Jan Linders clubactie).

De vrijwilligers van de club voorzagen de borden van een lik verf en de nodige cijfers en letters.

Dit instaptoernooi is het eerste van in totaal 6 toernooien bedoelt voor judoka’s die nog niet of weinig aan wedstrijden hebben deelgenomen en toch willen leren omgaan met een wedstrijdomgeving. Ze worden ingedeeld qua leeftijd, gewicht en band. Het leren omgaan met een scheidsrechter en de regels op de mat staan voorop. Winnen is natuurlijk ook leuk. Later volgen in Venray, Sevenum, Meerlo, Lottum en Grubbenvorst de andere 5 instaptoernooien.

 

 

 

 

 

Share