Band en Slipexamens

Onlangs stond er bij judovereniging Yama Arashi de lessen in het teken van de slip- en band examens. Er werden examens afgenomen voor de witte band-gele slip, de gele band en de gele band-oranje slip. Voor elk examen moet je bepaalde judogrepen en judoworpen kunnen uitvoeren. Hiervoor trainen de judoka’s het hele jaar door onder begeleiding van trainer Marcel.

Hoe hoger de kleur judoband,  des te moeilijker de judotechnieken worden. Om naar de volgende band toe te werken, gaan de judoka’s op voor een slip examen. Dit is een tussenstap tot aan het bandexamen en geeft de judoka stimulans om door te gaan voor het trainen naar het bandexamen.

Voordat het examen begint  oefenen de judoka’s met elkaar. Dan is het tijd om met tweetallen aan Marcel te laten zien of de techniek beheerst wordt.
Met succes werden alle examens afgesloten en werden de diploma’s,  banden en slippen uitgereikt onder luid applaus van de toeschouwers.
Het was een mooi gezicht  dat de judokas’s die geslaagd waren voor een band, als rituele afsluiting  de oude judoband over hun schouder mochten weggooien.

De volgende leden zijn geslaagd voor:

Witte band- gele slip:

Gaby  van der Veen, Jurre van de Ligt, Luuk van Gemert, Jur Pijnappels, Fin Moors, Daniël van der Wal, Tim Michiels, Bram Pijnappels, Floor van Gemert, Guus van den Boom, Neo Brugman, Lisa Gruntjes, Nick Kroef en Thijs Nabuurs

DSC_3006 (Mobile)

Gele band:

Tjeu Derks, Tom van der Bolt, Math Verbruggen, Jamie Manders, Tomas Josephs, Mika van der Straaten, Teun Caelers, Thijs Gruntjes, Nikita Brugman, Rick Brugman

DSC_3017 (Mobile)DSC_3020 (Mobile)

Gele band-oranje slip

Stein van Boxtel, Arian Smits, Gijs Straver

 

 

Share