Instapstage 2019-2020

Dit jaar kun je weer deelnemen aan de instapstage. Deze is voor judoka’s die nog niet of weinig aan wedstrijden hebben deelgenomen en toch willen leren omgaan met een wedstrijdomgeving. Tijdens de verschillende dagen worden er wedstrijden gedraaid waarbij je wordt ingedeeld met vergelijkende judoka’s qua leeftijd, gewicht en band. Het leren omgaan met een scheidsrechter en de regels op de mat staan voorop. Al is winnen natuurlijk ook leuk. 

Alleen judoka’s t/m 11 jaar kunnen hieraan meedoen die een wittegeleoranje of groene  band hebben. De wedstrijden zijn verdeeld over 5 dagen.

Reglement:

  • Een judoka moet bij minimaal 1 wedstrijd van de eerste 3 wedstrijden aanwezig zijn om deel te mogen nemen aan de laatste 2 wedstrijddagen.
  • De wedstrijden van alle 5 de wedstrijddagen tellen mee, waarbij de eerste 3 wedstrijddagen enkel meetellen, en de laatste 2 wedstrijddagen dubbel meetellen.
  • Ranking bij de prijzen conform punten in de laatste poule.
  • Bij veel afwezige judoka’s op een wedstrijddag worden poules bij elkaar gezet om de aanwezige judoka’s zoveel mogelijk wedstrijden te laten draaien, echter de punten worden conform de originele poule verdeeld.
  • Afmelden voor een wedstrijddag: yama-arashi@hotmail.nl.

Voor elke judoka is er op de laatste dag een leuke herinnering.

De deelnemende judoka’s komen van Wanroij, Sevenum, Meerlo-Wanssum, Lottum, en Venray. 

De dagen vallen allemaal op zondag.:

Judoclub Adres Datum Aanvang
Yama Arashi Sporthal “de Hoepel”, ’t Paddenpad 6, Wanroij 03-11-2019 09.30
Jigoro Kano Sporthal “de Kruisweide”, Markt 28, Sevenum 19-01-2020 09.30
Meerlo-Wanssum Sporthal “’t Brugeind”, de Leeuwerik 33, Meerlo 16-02-2020 09.30
Lottum Centr. Accom “de Smetenhof”, Horsterdijk 1, Lottum, wanneer de parkeerplaats Smetenhofplein voor de accommodatie vol is dan kun je parkeren op de Markt in Lottum  15-03-2020 09.30
Sportschool Verhagen Gymzaal Vincent van Gogh instituut, Venray, parkeren bij basisschool de Hommel, Oostsingel 39 Venray 05-04-2020 09.30
       

Voor meer informatie kun je terecht bij je trainer tijdens de training of via een van de leden van het bestuur. Wil je meedoen aan de instapstage meld je dan voor 28 oktober aan via email. We rekenen er op dat er heel veel judoka’s meedoen zodat ’t weer echt gezellig wordt.

Hulp ouders

Om de instapstage in Wanroij tot een succes te brengen hebben we de hulp nodig van ouders. U kunt aangeven op het aanmeldformulier wat uw voorkeurtaken zijn. We proberen hier zo veel mogelijk rekening mee te houden maar zoals u begrijpt moet iedere taak ingevuld zijn. Hieronder een korte beschrijving van de vrijwilligerstaak. 

Mattenleggers

Omdat we een hele grote mat neer gaan leggen met daarin 4 wedstrijdmatten hebben we mattenleggers nodig zodat de mat op tijd klaar ligt. De matten worden tussen 8.00-8.30 uur gelegd.

Bandenknoper

Per wedstrijdmat is er een bandenknoper. Deze helpt de kinderen met het omknopen van de juiste kleur wedstrijdband (wit of rood). Deze kleuren hebben niets met het niveau te maken deze zijn voor de scheidsrechter zodat hij uit elkaar kan houden bij welke judoka de punten horen. De wedstrijdbanden hoeven niet op de officiële manier geknoopt te worden, zij gaan namelijk over de “echte” judoband heen.

Tijdwaarnemer

Er zijn per wedstrijdmat 2 tijdwaarnemers nodig. Een tijdwaarnemer houdt de speeltijd tijdens de wedstrijd bij middels een stopwatch.  De ander houdt de puntentelling bij op het scorebord op aanwijzigingen van de scheidsrechter. De tekens van de scheidsrechter liggen klaar op de wedstrijdtafel met de betekenis daarvan. Op de dag zelf krijgt u van 8.45-9.00 uur nog uitleg over deze taak.

Scheidsrechter

Uiteraard kunnen scheidsrechters niet ontbreken. Deze hebben we een per mat nodig. Het is wel noodzakelijk dat je de cursus hebt gevolgd. Indien je geen cursus hebt gedaan maar wel ervaring hebt kun je je i.o.m. Marcel hiervoor aanmelden.

Wegers

Bij de eerste wedstrijd van de instapstage wordt iedere judoka gewogen op dezelfde weegschaal om de wedstrijdgroepjes zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Van 9.15-9.30 krijgt u hier meer instructie over. Het wegen start om 9.30 en duurt totdat de laatste wedstrijdgroep is gestart met hun wedstrijden.

Algemene ondersteuning kinderen

We zoeken een of twee personen die de kinderen ondersteund tijdens het wachten op hun beurt om wedstrijden te spelen. Bv eventueel begeleiden naar de EHBO. En ze een beetje in het gareel houden.

Algemene ondersteuning eten en drinken

We hopen dat we de kantine van de sporthal geopend krijgen zodat het bezoek daar terecht kan voor eten en drinken. Voor deze vrijwillige taak zoeken we 1-2 personen die alle vrijwilligers voorziet van drinken en een broodje.

Zonder u kunnen we het niet tot een geslaagde dag laten komen, we rekenen op uw hulp!

 

 

Share